blir bara bättre och bättre

idag hade jag spanskaprov. om det gick bra? betydligt bättre än förra gången iallafall! och om jag får rätt på exakt allt jag har skrivit har jag räknat ut att det ungefär kommer bli 48 av 94, och det är inte helt dåligt, icoh för sej blir det kanske inte ett g, men bättre än förra provet och det var ju det som var mitt mål.

annars så har det varit en chill dag, skippade engelskan för att dra till fyrishov med girlsen i klassen och kolla på när killarna hade innebandy-sm, på musiken sen skulle vi spela upp gitarr, utan att vi visst om det, men det gick bra för mej. jag, amanda, shirin, och fanny plus typ reten av klassen fick samma betyg, men ba jo shena, amanda och shirin är ju bara lite bättre än tex mej och fanny...

nu har jag ätit, och snart ska jag dra till ekeby och dansa dans med moa och lina på friskis och svettis. blir nog kul.

synes.

och så var det en torsdag

är nyss hemkommen från träning. vi som inte hade någon maxpuls fick ta den idag, men då vi inte är säkra på att våra pulsklockor är i rätt form så får vi kanske ta om de, men jag tror att min klocka fungerade iallafall.
     idag har annars inget speciellt hänt, spanska, matte, fotboll och spanska. och på provet om första världskriget fick jag 32 poäng, och 36 var g så jag fick g iallafall, soft. och imorrn har jag spanskaprov, och jag är inte förvånad att jag inte har pluggat nått, eller inget mer än de i måndags med mina friends. men som att jag skullemå dåligt över att jag inte har pluggat? skulle då verkligen inte tro det, jag tar det som det kommer, så det går säkert bra.

och imorrn är det helg och på söndag är det träningsmatch mot nacka, ska bli ruskigt kul!

synes.

min onsdag

idag var jag betydligt piggare än vad jag var igår iallafall. och det är ju skönt. hade först sovmorgon då vi inte hade någon svenska men gick ändå upp och gjorde frukosten till familjen så man kunde skrapa in lite cash. sedan sov jag 1 timme. först hade vi engelska och vi håller på med något grupparbete och eftersom jag inte direkt är den bästa i gruppen på engelska satt jag mest och pratade om allt möjligt, bla annat om min hemska mardröm jag drömde inatt. den handlade om att man skulle döda ungefär alla ungdomar i sverige för att det är det enda sättet att få bort hiv från världen, och eftersom det var så många i brasilien som hade det var man tvungen att döda ungdomar i sverige för att va säkra på att det försvinner. och jag ville verkligen inte dö så jag tyckte det var lite jobbigt. jag hade iallafall bokat tid hos läkaren den 2 maj för att dö. som tur var hann jag vakna innan den 2 maj.

sedan hade vi so, men när vi såg vem vi skulle ha som vikarie så sprang jag, shirin och fanny därifrånte de som gillar den läraren mest av alla direkt, vi har han nu i musik och han försöker få mej att spela gitarr eller trummer i stället för att sjunga, man ba jo shena med det. fick sedan sluta tidigare då vårat klassråd tog en kvart. soft!

sedan blev det mat och operation dagsverke möte, hem och äta och sen iväg för att jobba på gränby centrum med laget. det var ju inte det roligaste. jag skulle vara assistent till sharley clamp, fick hämta mjölk på 1,5 timmar, det var det enda jag gjorde. kul! not. sedan gick jag och åt hamburgare med några i laget och sen var vi nästan färdiga så vi fick gå hem tidigare. skönt!

nu sitter jag här med min rosa "jag ordnar festen" tröja från gränby som vi har haft på oss hela kvällen. de är ju bara för snygga.... och snart är det helg och ännu mera jobb på gränby på lördag och sen första träningsmatchen i år på söndag. det ska banemej bli kul!

synes.

el vagnos tar kolos på mi (vagnarna tar kol på mej, för den som inte förstår)

idag har jag varit död. och det beror på att jag först hade en asajobbig träning med massa kondition, styrka och smidighet. och sen gräddet på moset blev att jag skulle dra vagnar vid coop i boländerna. och det var inte kul, för det var massa snö ute och allt blev mycket jobbigare på det sättet.

men försäsongen är och kommer bli så himla jobbig, men just därför älskar jag det, för det är förjävligt under alla olika kondition och styrke övningar men när man är färdig, den känslan vinner över allt annat, åh det är ju för underbart!

så idag tog jag sovmorgon eftersom jag inte kom i säng fören kl halv 12. gick upp halv 9 och kl. 10 började fotbollen. och jag har nog aldrig varit så trött som jag var idag känndes det som, så jag höll på att dö på träningen, not okej. så efter träningen duschade jag och drog sedan hem för att sova, men det blev inte så mycket sömn då jag så gärna ville kolla på skid-vm. och tyvär fick inte sverige någon medalj i sprinten, men det är flera lopp kvar, så inget är ju kört.

och under skid-vm kom ju en nyhet som sen och nu sänds hela tiden, att kronprinsessan ska förlova sej. det står ju verkligen överallt!!! jag vet inte om jag är konstig, men jag har inte fattat varför det skulle vara en så stor nyhet, men det är kanske jag som är konstig.

nu blir det mat och sedan träning, med förhoppningsvis nya krafter, men som tur är, inga vagnar förren den 28 mars, halleluja!

hasta la vista! (inte för att jag vet vad det betyder, men jag vet att det är spanska och jag vet att det betyder nånting med hej då, och jag sa ju i förra inlägget att jag skulle skriva på spanska, så nu kom det:) )

synes.

jag + spanska =..............

idag när jag kom in på spanskan så såg jag att vi hade nya platser. inget som gillades av mej då jag nu inte sitter brevid moa. för jag och moa ligger ungefär på samma nivå (alltså är vi väldigt bra......!). så istället sitter jag nu brevid markus och inget fel på det bara att jag tycker hemskt mycket synd om han som får sitta brevid mej, för jag orkar knappt göra någonting på lektionerna och han är ungefär motsatsen. som idag säger markus
-nu ska vi läsa texten.
-varför det? det kommer ju ändå inte på provet hur vårat uttal är.
-jamen vi ska ju läsa, det är bra.
-jaha okej....

när vi läst färdigt säger han

-nu ska vi översätta till svenska.
-varför ska vi göra det, vi kommer ju ändå läsa i hela gruppen sen, då behöver vi inte göra det nu.
-men vi måste ju veta vad den handlar om innan.
-jaha okej, men då får du översätta så lyssnar jag, för jag kan inte det minsta.
-men kom igen sofia du kan (och lät inte helt övertygande på rösten)

ett tag senare när vi fått ett papper där vi ska böja lite ord och så så finns facit på sidan och det är meningen att man ska vika bort den så säger jag
-men vik bara ner kanten och vik upp den sen igen och skriv av, det går mycket snabbare, och samtidigt märker inte rebecka (läraren) att man har tittat.
-jamen så kan man ju inte göra, då lär man sej ju inget.

ni fattar kanske att jag och markus inte riktigt ligger på samma nivå. it because that (amanda, shirin och fanny, här kom engelskan, spanskan kommer) jag hellre sitter brevid moa.

på eftermiddagen drog girlsen med mej hem till shirin för att plugga spanska, de tycker nämligen att jag ska fixa ett g den här gången ( känns som en större svårighet än vad som kan finnas, me ingenting är omöjligt som man brukar säga). och så mycket jag sen pluggade hemma hos shirin var det oerhört längesen jag gjorde inför något som har med spanska att göra. och jag kan ju då säga att jag inte pluggade alltför mycket då de förhörde mej på en del grejer. men jag var faktiskt ganska bra:) men ni är oerhört snälla som försöker lära mej lite spanska iallafall.

sedan bar det hem för att fixa med emmas klänning, så hon kom och vi mätte lite hit och dit och kom fram till det mesta så nu kan jag sy färdigt klänningen när jag har tid.

synes.

jag blev inte världsbäst men snyggast!

idag har det också blivit massa skid-tv. men det är ju så himla kul! men idag har jag även hunnit med ganska mycket annat, provat massa sommarshorts för att locka hit sommaren och solen lite gran, för just nu snöar det ju som ungefär aldrig förr. jag har hunnit med att sova, äta, kolla på ännu mera skidor, alltså ganska mycket. men ikväll blir det nog fyrishov med dadi och då lite simning. och ja juste, simkursen är slut och det där med att jag skulle bli världsbäst, det hände aldrig. utan jag kan inte ens simma 25 m crawl än, men vådå, vad gör det om hundra år när man ändå är död? och jag är inte bitter utan bjuder istället på en mycket läcker bild som togs i undersvik när jag var där och åkte längdskidor.


är den då inte snygg? sådär kan man då se ut när man har åkt en massa längdskidor och det är snö ute och det är så kallt att man håller på att frysa häcken av sej. men jag var iallafall skitsnygg, det är ju alltid något!

och sorgligt nog är sportlovet snart slut om några timmar, men det som är bra med det är att då är det närmare till sommarlovet, något som alltid är bra!

synes.

wohoo

jag kom ut till slut. och det är ju otroligt skönt att vara ute (gud vad jag nu känner mej som en gamal mamma som försöker inbilla sina barn att det är skönare att vara ute än inne, fast det håller jag ju nästan oftast med om). jag tog en springtur på 30 min, hur långt det var vet jag då inte. och sen kom jag hem och körde igenom bålpogrammet vi har med laget och lite andra styrkeövningar. och sen är det ju så otrlogt sköt att ta en duach efter man har rört på sej. för jag tycker då inte om att duscha om man inte har rört på sej, då är man inte värd att duscha enligt min mening (undantag om man är sjuk och ibland annars också).

och glöm inte att titta på melodifestivalen ikväll, emlia ska vara med ungefär kl. 21.04.42 i pausunderhållningen, hon och orkesten(?) hon spelar i kommer nog vara bäst av alla!

synes.

tv-helg

gud vad jag har tittat på tv senaste två dagarna, hela förmiddagarna och hela eftermiddagarna. helt sick. men det beror bara på att det är massa vm och världscuper i massa skidgrenar. och skidskytte är min favorit. det är ju så himla kul. så jag har inte hunnit med så himla mycket mer. eller jo, jag kom iallafall ut genom dörren igår, till fyrishov däe jag och far och mor var och kollade på basket. det var en väldigt spännande match som innehöll det mesta, slagsmål, spänning och uppsala-seger. idag har jag däremot bara orkat med att öppna fönstret och andas in lite frisk luft för att sedan stänga det och fortsätta kolla på längdskidåkningen. bra jobbat sofia! men jag har väll någon plan på att komma ut lite mer senare och få röra på sej lite iallafall.

och ikväll är det melodifestivalen och min konfirmandledare ska vara med (tror jag iallafall) i nån pausunderhållning or something like that.

synes.

just det

var inne på skolans hemsida. där står det att jag, jocke och jonte från klassen ska vara med i en mattetävling på katte den 26 mars. gick sen in på tävlingens hemsida, där står det att om man vinner tävlingen får man åka till malmö och tävla i en tävling där och kan vinna 15 000. soft. och vi ska vinna hels skiten, för vi är bäst och speciellt jag......!

synes.

trevligt besök

igår var det trevligt. först träffade jag kattis på ett café där hon var och fikade med jakob, sen drog vi och handlade lite mat. och jag har kommit på att jag kommer få problem när jag flyttar hemifrån. för det enda jag kom att man kunde äta var köttbullar och spagetti, för allt annat som jag kom på var alldels för svårt och då snackar vi typ köttfärssås, såser och sånt. men jag köpte sen hem strimlad skinka och färdig ostsås så är det bara att värma. så duktig är jag i köket liksom.

sedan åt vi och sen kom hedvig och jag drog på träning. när jag kom hem gick vi och hyrde film, den hette typ another cinderella story och den var lite bra även fast man visste hur den skulle sluta innan, men sånt gillar jag.

idag blev det tidig morgon då kattis tåg gick kvart i 11 och efter det drog jag till löplabbet och fixade ilägg, får de om 2 veckor, soft.

nu är det meningen att jag ska sy på emmas studentklänning, sen vankas det träning.

synes.

undersvik

nu har jag varit ett tag hemma sen jag kom hem från undersvik. undersvik var kul. eller det var kul att hänga med people du ungefär bara träffar en gång om året. och då på det här lägret. jag åkte en hel del längdskidor, något jag tycker är ganska kul, förutom att jag har fått blåsor på fötterna.

nu har jag städat mitt rum lite då det var alldels vidrigt, sovit, ätit och pakat upp (det är nog rekordtid för mej att packa upp så tätt efter att man har kommit hem). och nu ska jag iväg för att träffa kattis som är i stan.

synes.

uppskrapade knän

igår var det som sagt gruppspel i rimbocupen. vi vann två och spelade två oavgjorda. man kunde ju ha förväntat sej mer, men man ska väll vara glad att vi gick vidare. så imorrn är det tidig morgon och samling halv 8 för andra gruppspelat och sedan ett ev. slutspel. efter det drar jag direkt till järvsö med familjen och kommer hem på onsdag.

idag har jag varit helt död då jag kom hem vid 2 i natt och gick upp kl 8 för att jag skulle åka på simning. men eftersom mina knän var helt uppskarpade från igår kväll så kunde jag inte böja på knäna och vattnet skulle nog inte vara alls bra för dom. så jag kollade på skidskytte-vm men somnade ganska snabbt framför tv:n. sedan var det meningen att jag skulle hinna göra massor av saker, men så blev inte fallet då jag bara sov och chillade. det blev även en innebandy match på kvällen som august spelade.

så imorrn drar jag och is back på onsdag

världsbäst i matte!

jag är bäst! för jag ska nämligen vara med i mattelaget i skolan och åka och tävla. fatta coolt. fast det kanske inte säger så mycket då jag igentligen inte är någon hejdare i matte. men kul är det iallafall. alla jättesmarta elever plus sofia kommer det ungefär vara. så den 26 mars ska jag på någon mattefinal, undra vad det är för något.

engelskaprovet gick iallafall bra idag. i och för sej var det väldigt enkelt enligt alla men iallafall. vi skulle kunna några glosor och de fick vi text på som vi fick ha på provet, smart lärare.... not.

någon lärare som verkligen inte är smart eller bra är våran spanskalärare, hon säger ja ni får gå härifrån om ni vill på spanskalektionen, självklart gick vi där ifrån, eller inte alla men jag och moa, vi som är så smarta!

nu är det cup som gäller. det ska säkert gå bra, bara benhinnorna håller vill säga!

synes.

världsbäst i engelska!

jag är en tönt. för jag har nyss börjat plagga lite engelska till provet imorrn, så jag känner mej duktig som överhuvdtaget pluggar. men det är inte för att jag pluggar som att jag är en tönt. utan för att jag känner mej så himla bra när jag förhör mej själv på glosorna, för jag tycker att jag är så bra så när jag ligger där i soffan och pluggar ord ligger jag och asgarvar och gör peace-tecken för mej själv. men tyvär kommer jag väll ha glömt bort alla ord tills jag kommer hem från träningen. och så käner jag att jag borde bli lite bättre när det gäller det här med pluggningen för jag kanske inte riktigt är världsbäst i engelska och att börja plugga nån dag tidigare till ett engelskaprov skulle väll inte sitta helt fel och om man säger så, ett ig i engelska vill jag verkligen inte ha! för sommarskola? nej tack!

nu är det bara en skoldag kvar tills sportlov. hurra!

synes.

skakar av rädsla

idag när jag kom hem från skolan såg jag den mest läskiga film jag någonsin sätt,  i och för sej säger inte det så mycket då harry potter var den läskigaste film jag sett innan denna. fast den här var verkligen läskig, den heter irene huss: nattrond (tror jag). jag satt och hoppade i soffan av rädsla och pappa och august trodde jag var knäpp i huvudet eller något. men jag skakar nästan fortfarande av att den var så läskig.
som tur var inte skoldagen lika läskig som filmen (eftersom den inte var läskig alls;) ), för då hade jag nog legat död nu!

synes.

I skuggan av San Siro

jag precis läst ut boken " I skuggan av San Siro " av martin bengtsson. den var väldigt bra. men den var så himla sann, så sann att man nästan blir rädd.

söndag

idag hade jag först sovmorgon. det var skönt efter den tidiga morgonen igår. efter frukosten drog jag och mami till allianshallen och kollade på augusts match. de vann mot stenhagen med 11-2 om jag inte minns fel. sedan när jag kom hem blev det lite sömn och sedan lite historia-plugg. kan ju inte säga att jag har läst på alldeles för mycket. vid fem var jag och amanda på studenternas och kollade på sirius-vetlanda ( i bandy för den som inte förstod det). sirius hade lekstuga som de har skrivit på text-tv med vetlanda. de vann tillslut med 9-3. och det var en bra match. efter matchen blev det simning med dadi i fyrishov då jag missade simkursen igår pga sm. och jag har kommit på att jag är ganska bra på ryggsim, så jag ska försöka bli ännu bättre på det.

och nu börjar sista veckan innan sportlovet. det ska banemej bli skönt med lov!

synes.


sm

idag vankades som tidigare sagt sm. och om det gick bra, det kan man väll inte direkt säga. första matchen mot visby leder vi med 1-0 efter mål av madde men i slutet gör de 1-1, lite småbittert sådär. sedan i andra matchen förlorar vi mot rytterna med 3-0. lite otur hade vi väll, om vi hade fått in nån boll där i början när vi var det bättre laget kanske matchbilden hade sett annorlunda ut. sedan i sista matchen förlora vi mot boo med 7-2, då vi inte hade något mer att spela om mer än en schysst andraplats. synd att vi inte spelar bättre och gör lite fler mål. i denna matchen är det jennifer och jag som gör målen. och kort och gott kan man säga att det inte var våran dag och att vi inte hade turen på våran sida. turen kanske vi fick när vi gick vidare till dm-finalen för det skulle mycket till, man tacka heby för det:)

ikväll har jag kollat på melodifestivalen. kan ju inte påstå att jag tycker det är särskilt bra. men det är ju trots allt melodifestivalen som det handlar om och det måste man ju kolla på.

synes.

den optimala morgonen

idag har varit en lugn dag. inget speciell har hänt. sovit en massa fast jag inte bordit eftersom min plan är att gå och lägga mej nu för att få en lång natt tills sm imorrn. ska väll upp runt kvart över 6-halv 7. då vi har samling kl. 8 och jag älskar att inte ha brottom, äta en lång frukost, läsa tidningen, och cykla så man typ kommer först till samlingen. det är den opptimala morgonen, men det är inte alltid det blir så tyvär. men att sova nu ska jag nog inte ha några problem med.

matcherna imorrn är kl. 9.00, 12.15 och 17.00 i gamlishallen om du har vägarna förbi och motståndet vi möter är IFK Visby, Rytterne IS och Boo FF. och jag är iallafall taggad som fan!

synes.

lite för bra.

jag tror nästan mina glasögon är för bra. eller jag ser ju allt hur klart och tydligt som helst, nästan lite för skarpt. och sen får jag lite ont i huvudet av de. men det kanske bara är en vanesak förhoppningsvis.

idag hade vi det andra nationella. man fick olika teman och skulle skriva en uppsats. jag skrev en insändare om att man inte ska flytta fram skoldagen till kl cirkus 11-18. det gick iallafall bra. och nu är det en dag kvar till helg. och med helg menas sm i gamlishallen hela lördagen. kul!!!

synes.

nu är jag glasögonorm på riktigt, inte bara på pappret

då var mina första glasögon införskaffade. nu är jag fast och kan aldrig bli av med de ungefär. för jag gissar på att min syn inte kan bli bra igen. men jag ska nog trivas. och det känns som att jag ser lite för bra ibland. då jag frågar mej ska man verkligen se så här skarpt.
     men jag tänkte varför inte lägga upp en bild på de så ni får se.



                                 jag och mina nya glasögon

synes.

nationella prov

idag har jag gjort mitt första nationella prov sen i 5:an. det var i svenska och läsförståelse. det gick bra. inget sceciellt sådär. bara jobbigt att man inte får gå när man är klar och få sitta och vänta i en halv timme på alla andra. något jag kommer ihåg sen nationella proven i 5:an var att jag fick underkänt i ett av engelskaproven. det ska jag försöka att inte upprepa igen.

idag hade jag iallafall träning på löten. jag var med hela uppvärmningen och första delen av matchen. och det känndes jättebra! men var tvungen att kliva av då jag fick ont i benen av kylan när vi pausade. så det här känns jättebra, så imorrn kanske jag kan vara med på hela hela träningen:D

och imorrn kommer mina glasögon. tänk om jag ångrar mej, tänk om de inte alls passar. men tänk om de passar bättre än bäst, det skulle vara rätt så soft.

synes.

sms

precis hemkommen från träningen. var med mer idag än förra måndagen men inte fullt ut. men förhoppningsvis kan jag vara det nästa vecka.

en sak jag tycker är lite konstigt. det är hur mycket sms folk skickar. antingen är det jag som skickar väldigt lite eller tex min lillebror som skickar väldigt mycket. för jag har haft min mobil sen maj 06 (alltså cirkus 32 månader om jag räknar rätt) och har skickat 3458 sms. min lillebror har haft den sen  mitten av december 08 (alltså cirkus 1,5 månad) och har skickat lika många som jag har gjort i 32 månader. är inte detta helt sjugt.
 men det man kan fråga sej är om det är august och resten av typ västvärlden som är sjuka eller om det är jag som är sjuk?!

synes.

jävligt glad!

lyckan är total. åh jag är så himla glad!!!!
jag ska berätta hela historien från början. som ni kanske vet har jag haft problem med mina benhinnor. och igår fick jag tipset att smörja in det med voltaren och aloe vera all the time i princip. så jag började idag med att smörja in benen med voltaren. sedan hade ju somsagt 92:orna match mot damlaget. jag var och kollade och sen gör jojo illa sej (något som däremot inte alls är bra då vi har sm nästa helg) och tränarna frågade vem som ville stå då våran reservmålvakt stog för damerna. då spratt det till i min fotbollskropp och jag sa att jag står. de frågade lite undrande om det verkligen är det bästa och jag tänkte, jag provar och säger till om det gör ont. sätter på mej lite målvaktskläder. springer lite fram och tillbaka (och redan då kände jag ingenting och var aspepp på att stå i mål). och sen när jag spelade kände jag ingenting heller. åh så himla underbart!!! så när jag cyklade hem hade jag ett stort leende på läpparna och på kinderna rann några glädjetårar då jag var så himla glad. men jag ska inte ta ut något i förskott eller köra på för hårt den här veckan för jag måste ändå tänka på sm nästa helg och på att jag inte får tillbaka problemen. men jag ska fortsätta med voltaren och aloe vera och kanske ipren när jag har match och träningar.
     men en sak är säker. jag är jävligt glad!

synes, med ett stort leende på läpparna somsagt.

innebandy.

igår var jag somsagt på augusts innebandymatch. fick åka dit med hans kompisar. så jag fick vara där under uppvärmningen men sirius p-93 hade match där flera från gamla skolan och från skolan och massa andra spelade, så jag hade något att göra under tiden. sedan satt jag i sekretariatet på augusts. satt med två andra föräldrar och de var riktigt trevliga, så det var kul. och det är nästan roligare att kolla samtidigt som man sitter i sekretariatet eftersom man då är ännu mera inne i matchen.
     det var även kul att jag träffade massa trevligt folk. bla. sanna från min gamla klass, isabelle och eve, och jakob från stg dömde båda matcherna så då träffade man han också.

när jag kom hem blev det att kolla på två halva filmer och sen fick jag för mej att sy en kjol. så det gjorde jag. den är nästan färdig förrutom att jag behöver en dragkedja att sy på. men det är ju lätt att fixa.

idag kommer henrik, våran kusin och äter med oss syskon då mamma och pappa är i småland. sedan blir det att kolla på 92-dam matchen somsagt. så då missar jag finaöen i handbolls-vm. lite smått tråkigt då det nog kommer bli en riktig höjdare, kroatien möter frankrike i kroatien, kan det bli annat än bra? skulle nte tro det va.

synes.

RSS 2.0