helgen

nu är jag hemkommen från fyrishov och efter att ha kollat på träning. simningen gick bra idag även fast jag var lite smått nervös över att pappa inte kunde hänga med idag. men somsagt det gick bra och det känns ganska avlägset att jag efter 3 pass till ska kunna crowla. men den som lever får se som man brukar säga. sedan bar det sej av till tunaberg där 92:orna tränare för fullt inför sm nästa helg. amanda körde sitt första fotbollspass efter stukningen och även fast hon inte var med på alla övningar gick det bra och det är riktigt bra, så förhoppningsvis kan hon vara med nästa helg på sm. och själv fick jag lite tips till mina ben av en mamma som var där. och det här tror jag verkligen på. så snart är jag fitt for fight. och det är underbart!!

ikväll ska jag sitta i sekretariatet på augusts innebandymatch. inte jättekul men, vad gör man inte för sin bror;) annars blir det en väldigt lugn helg. det enda jag har inbokat imorrn är att jag ska kolla på när 92:orna möter damlaget. och även fast jag hatar att vara skadad så försöker jag att se det positiva, att det kanske är nyttigt för mej att inte träna på nån vecka, alltså ingen fotboll och ingen löpkondition, för cykling, styrka och simning har det ju blivit. men nu har jag ju en anledning att säga till mej själv att inte träna för fullt.

synes.

soft.

dagen idag har varit chill. soft mattelektion, soft teknik och soft spanska. och sen var det soft engelska, idrott där jag fortfarande bara får köra styrka och sen soft musik. så somsagt dagen har varit soft. och nu har jag ätit och sovit, sitter även det ganska fint. och ikväll blir det basket med amanda och shirin.

i helgen blir det simning och att titta på träningar och match. damlaget möter 92-laget i futsal, och jag får ju inte vara med i något lag pågrund av mina förbaskade benhinnor.

och nu är det bara 5 dagar kvar tills jag får mina glasögon, läskigt.

synes.

halleluja

what a halleluja moment. idag på träningen kunde jag springa, lite. men vadå det är bättre än ingenting. åh jag är så himla glad och det var nära några gånger under träningen att jag bara kutade iväg och sprang så fort jag kunde, men det gjorde jag inte, som kanske tur är. och jag kunde även använda lite boll. så himla bra jobbat sofia!

för övrigt har jag varit och simmat, gick väll sådär idag. inandningen är svår helt enkelt. sedan blev det mat och sedan kollade jag och emma på hennes klänning och ritade lite på den och mätte och så. det blir nog bar tillslut. och sedan bar det ju somsagt av till träningen. bästa träningen på länge!

och nu är det bara 2 dagar skola kvar. sedan är det helg. halleluja.

synes.

powernaps

igår skulle jag ta en powernap, eller powernap och powernap kanske dte inte heter, men same shit. ställde kl. på 43 min och 13 sek för att vara exakt (och ja, jag gillar att ställa kl på udda tider) men efter ett tag kännde jag att det känndes som att klockan var ganska mycket. kollar på klockan och ser att den är kvart i 6 och jag skulle vara vid min träning senast kl. 6. bra jobbat sofia liksom. så det är inte alltid ens powernaps är de bästa.

idag har jag iallafall varit i fjällnora på friluftsdag och ätit korv, halkat, gått tipspromenader och pimplat. det var kul men det är skönt att vara hemma om man säger så. när jag kom hem tog jag en kort powernap (alltså en kortare än den igår) sedan drog jag ner på stan och bestämmde och beställde mina glasögon. ni får väll se de nästa vecka då jag får de.

nu bär det av på simkurs. sedan kommer jag hem och så ska jag och emma kolla på mått till klänningen jag ska sy till henna. och sedan blir det träning men då styrka för mej eftersom mitt ben förfarande är cp.

synes.

klickat och klart

då var det klickat och klart. ska ju gå elit och har valt pogram ledarskap som första hand på gymnasiet och om det inte blir av blir det nog sam. har även valt tyska som språk, spanskan kan ju slänga sej i väggen. och drama som estetisk verksamhet. soft.

yo (på brittisk engelska).

det är ni som förlorar mest på det.

fan. antingen matilda eller hedviq kom in på efterlägret. kul för mej liksom. får säkert bara hänga med p2are som jag inte alls känner. kul. känner ingen och jag kommer absolut inte få lika kul. fast det kanske är mer synd om matilda och hedviq som inte får komma i huvud taget. men mest synd om stg som missar världens roligaste people! de går verkligen misste om något bra. så synd om dom. hoppas bara att elsa har kommit med.

är annars precis hemkommen från träning. bara styrka idag igen eftersom jag inte får springa. jag hoppas verkligen att jag snart får börja röra på mej. men som tur är känns det inte riktigt lika mycket längre som typ i fredags. och sen så hoppas jag att jag kommer med i mattelaget på skolan. jag vet, jag skrattar också. men vadå jag fick ju asbra på det testet vi gjorde, typ bäst i våran grupp. och det är ganska kul för vi har assmarta folk och så kommer jag där som knappt fattar nånting och kanske kommer med. det skulle ju vara så himla kul. det jag ser farmför mej är high school musical när hon huvudpersonen får vara med i mattelaget ( skillnaden är att hon är smart ) och så gör de massa uträckningar. fatta då liksom om jag kommer där, vet knappt hur man räknar ut procent. haha, vilket skämt. och jag fattar att det bara är de från skolan som fattar vad jag menar för den här texten var svår att förstå:) en till skillnad är att det inte kommer bli som i high school musical.

yo (på brittisk engelska).

glasögonorm

nu är även jag en glasögonorm. var och kollade synen idag. och visst var det som jag trodde. att jag behöver glasögon. hade -1 på ögonen om jag inte minns fel. så nu funderar jag på vilka glasögon som ska pryda min näsa. förrut för något årsen var jag aspepp på glasögon. men nu när man väl ska få det så känns det lite jobbigare. eller det blir bara jobbigt och eländigt. men det är väll så, det man inte har vill man ha och det man har vill man inte ha. tänk så otacksamma vi är här i västvärlden. om man i ett fattigt land och i en fattig familj har fel å ögonen kanske deras dröm är att få glasögon. men tyvär är det inte så hos mej. men jag kommer nog inte bli den som går runt på linser dag ut och dag in. men har just nu 4 par glasögon hemma som jag byter mellan för att se om jag vill ha någon av de. men det kanske blir några helt andra tillslut. men de som lever får se.

efter syntitten drog jag till tygcentrum och träffade kerstins kompis emma. vi köpte tyg till hennes studentklänning jag ska sy till henne. förhoppningsvis blir den väldigt snygg. skulle ju vara lite jobbigt annars eftersom det är hennes studentklänning vi talar om.

yo ( på brittisk engelska).

segråtta

jag är äcklig och seg. har inte gjort någonting på hela dagen. tittat på massor av skidor är väll det jag kan skriva upp min "har-gjort-idag-lista" (om jag skulle ha nån vill säga). för övrigt har jag fått en ny kärlek, min pilatusboll. den är underbar! nu finns den inte bara i gymmet utan även hemma hos mej. alla borde ha en pilatusboll hemma.

förhoppningsvis tar jag mej senare i kragen och gör något vettigt. men det lutar inte åt det då det nu fortsätter med massa bra sport på tv.

och juste det har jag inte sagt. jag ska troligtvis få glasögon. för jag ser betydligt mycket bättre med pappas glasögon än utan. så nu börjar jag fundera på vad för glasögon jag ska inhandla. men linser pallar jag nog inte. för jag lär ju inte ha så dålig syn att jag inte kan se när man tex idrottar. det tar bara tid ju att använda såna.

synes.

pilatusboll

tyvär förlorade handbollskillarna ganska klart men desto roligare var det ju att sverige tog sej till final i bandyn. och imorrn har jag sovmorgon. gud vad skönt!

jag och kerstin har kommit på att vi bara köper saker som den anra vill ha. så det slutar med att kerstin tar mina grejer och jag hennes. men det är ju ganska kul. och igår gjorde jag ett till impulsköp. jag köpte en pilatusboll, tänkte det kan ju vara bra att ha och det är skonsamt och man kan använda den när man tittar å tv, när man väntar på maten i mickron, när man inte har något att göra, när man lyssnar på musik, när man tränar. man kan nästan använda den alltid.

jag saknar matilda. kom hit vetja!

som ni ser hade jag och matilda väldigt roligt!
världens bästa matilda!

synes.

frlödag

igår var jag, kerstin, malin och mamma på fyrishov och simmade, relaxade,åkte ruschkana, tävlade i strömen och slog ner varandra på sånadär gummileksaker (fast de 3 sista var det bara jag och malin som gjorde, och jag var bäst!) det var soft och sedan när vi kom hem hade dadi lagat massa mat så det var gott.
idag har jag och pappa varit å simkurs igen. och idag var jag riktigt duktig! jag fick beröm för mina bensparkar så då kännde man ju sej duktig, så nu kan jag nästan simma en hel längd crowl utan att andas in, men meningen är ju att vi ska lära oss att anda in sen också så att man kan simma längre än en sträcka, haha! fick också tippset av simläraren att när man har problem med benhinnorna så ska de ju va i värme och ha en bra blodcirkulation, så han gav tipset att bada massa bubbelpool och samtidigt röra på benen. så jag gick efter kursen in till bubbelpoolen och satte mej i poolen och rörde på benen. så förhoppningsvis hjälper det. så nu ska jag göra det efter varje gång jag har simmat.
drog sedan hem och åt sedan drog jag till tunaberg ock kollade på när 92-laget hade träning, fick ju inte vara med pågrund av benhinnorna. men jag har iallafall kommit på en sak. att nån gång i framtiden vill jag bli tränare.

har kollat på skidskyttet, kollar på bandyn och snart är handboll. nu saknas det nästan bara en riktigt bra fotbollsmatch.

förövrigt drog malin tillbaka till lyon idag. tråkigt för henne att inte få tillbringa sina dagar med mej längre:) fast det är lite synd om mej också faktiskt!

synes.

fuck

nu är jag hemkommen från mina tre träningar. och det med blandade känslor. simningen gick sådär, men förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre. drog sen direkt till futsalträningen, började springa kännde av mina ben (troligtvis benhinnorna, och om nån vet något bra tips om benhinnorna säg till genast!!! du skulle göra mej överlycklig)och det gick verkligen inte att köra så jag fick titta på istället. när jag kom hem var jag bara ledsen av att jag kanske inte kommer kunna köra fotboll på obestämd tid och det kändes ungefär som att allt är över, även fast jag säkert snart är på banan igen. drog sen till träningen i diös, fick springa med vanliga joggingskor och sen köra styrka hela träningen och se på när de andra spelade fotboll. men jag är glad att jag har en tränare som bryr sig. nu har vi lagt upp en plan för hur jag så snabbt som möjligt ska kunna köra med boll igen. personligen hoppas jag att det är imorgon men den chansen finns tyvär inte på långa vägar.
     nu hoppas jag på en skön sömn istället.

synes.

jag kommer bli bäst!

nu ska jag snart iväg till fyrishov på simkurs med min dadi. fatta att jag sen när vi ska simma med skolan kommer att vara king på att simma, det kan man ju säga att jag inte har varit de andra åren.
efter simningen drar jag direkt till tunaberg för att köra inomhusträning med 92-laget för att sedan komma hem en snabbis och sen cykla iväg till diös för att träna där. så ser min kväll ut.
förövrigt har min dag än så länge varit helt okej bra, inte topp men inte dopp.

synes.

välkommen

ja då var det bara att hälsa obama välkommen till vita huset. nu är han verkligen usa:s president. kul för honom och för oss andra, så vi slipper bush.

något som var mindre kul ikväll var att jag under träningen får känningar i mitt vänsterben. kan troligtvis vara benhinnan, och om det är det skulle det göra mej väldigt oroväckad. eftersom det snart är sm, det är försäsong och att jag då skulle missa väldigt mycket. men uppsala kommun gör mej väldigt arg. de lovade att börja värma upp löten nu efter nyår, men när man kommer till träningen så är det snö på planen, något som gör att planen blir väldigt tung och det absolut inte är hälsosamt. men efter träningen drog jag hem och duscha, sen drog jag till fyrishov och mötte där shirin och amanda. vi kollade på uppsala basket och det var en spännande match, uppsala vann iallafall tillslut med 3 poäng. soft!

och nu är det massa slask ute något som inte gör mej glad, smällt bort nu så slipper vi se dej* (*snön).

synes.


snöbollskrig

idag försov jag mej till halv 9, något som är not okej. men det konstiga var att jag kollade på kl. typ 5 min tidigare och då såg det ut som om den var 6.42 men det var den alltså inte. men det gjorde inte så himla mycket att jag försov mej förrutom att jag då inte fick några frukostinkomster och att jag är nu tvungen att städa mitt äckliga rum nån annan gång. men jag får skylla mej själv att jag försov mej, gick ju inte och la mej förren 10 i 11:) (det är bara så sent...:) )men man tycker väll att man ska kunna vakna för det.

igår när malin kom hem halv 8 så frågar hon alla om vi vill ha snöbollskrig eftersom det var bästa kramsnön. jag hade träning så det gick inte för sej men jag lovade när jag kom hem. när jag kom hem var det ju visst idrottsgalan så den satt alla klistrade framför, men typ när robert körberg skulle sjunga gick vi ut. det var kul och jag var bäst! det var jag, august, pappa och malin förstår som var ute, malin fick iallafall mest snö på sej!

och idag har vi ingen fotboll i skolan, inte på 5 veckor! då en är sportlov. och det tycker jag är väldigt bittert, så idag ska vi ha idrott och hälsa teori. plus att jag idag ska göra en bokredovisning inför klassen, om en bok som heter damelvan och är väldigt bra. det ska bli askul som vanligt att prata inför klassen eftersom det är något jag gillar men jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det ordnar sej.

synes.

förövrigt vill jag nu att snön ska försvinna, det blir svårt att springa eftersom man mest halkar när man gör vändningar och så blir det så svårt att cykla, och det gillas verkligen inte!

DM-GULD!!!

vi vann finalen idag mot tierp med 2-1! så himla skönt och kul. vi var absolut bättre i första halvleken och det är även då vi gör våra mål, första gjorde jag efter väggspel med tessan och sedan gjorde frida 2-0 efter passar av ullis och kajsa. i andra halvlek blir det mer försvar och vi kommer inte upp i samma spel som i första (men vad gör det nu när vi ändå har vunnit?!). sedan när det är 50 sek kvar av matchen gör amanda bruxås 2-1 till tierp då hon slog en jättesnygg frispark. amanda stog även i mål och brukar inte göra det, och det gjorde hon bra. men vi var lite bättre än tierp idag och det var skönt. så nu fick vi välja i vilken kvalgrupp till sm vi vill vara i och självklart valde vi uppsala. så den 7 februari möter vi boo ff (sthlm), när if (gotland) och rytterne is (västerås) i gamlishallen. åh vad kul. jag är pepp!

fast tyvär förlorade gusk p-92 och gusk p-96 men glädjande var att gusk f-95 även de vann sin final. GRATTIS!
och man kan ju verkligen säga att jag har varit i gamlis idag, kom dit kvart i 9 och kom hem kvart över 6, men däremellan hann jag åka hem till amanda och äta lite.

 synes.

annorlunda vilodag

idag var det vilodag, och som ordet säger har jag typ inte gjort nånting. tog sovmorgon sen var jag och mor ner på stan och inhandlade lite småthings. när jag kom hem blev det massa sömn, skadar aldrig! och efter att jag hade ätit ringde kattis och frågade vad jag hittade på och sa att hon var i uppsala, lite sådär otippat eftersom hon bor utanför örebro i nora. så cyklade ner på stan för att träffa henne och hedviq. det var kul förutom när vi var inne på cafe linne för att kattis skulle äta så efter ett tag kommer en 10-årig kille ut från toan och gråter asmycket, mamman frågar vad som har hänt och så säger han, det var en man som tryckte upp mej mot väggen och frågade vad jag hade gjort på toaletten. när mannen sedan kommer ut ställer sej mamman upp och börjar snacka skiten ur mannen. efter tag tar mannen tag i mamman också och då hoppar pappan upp från soffan och skriker att han inte ska röra hans fru, och då reser sej en annan kvinna sej upp och går i mellan och säger att de ändå är vuxna så de behöver ju inte slå varandra och så. 
     sedan lugnade det ner sej. men vad tänker man med som trycker upp en 10-åring utanför toaletten för att han tycker att han har varit på toa för länge. då har man ju verkligen problem! den mannen var verkligen sjuk när hans föräldrar uppfostrade honom!

och nu blir det P3-guldgala och sedan blir det till att dra vagnar, kul..........
och imorrn är det final. tagga!!!

synes.

tillbaka på rätt spår

det är skönt. för i höstas var jag trött all the time, alltså när jag vakna, när jag var i skolan, när jag tränade. men nu är det tillbaka som det var förra våren. jag är övertrött när jag vaknar, när jag är i skolan och när jag kommer hem. men det gör inte så mycket. för jag är inte trött på träningarna längre, och det är så himla skönt. som nu, kom för ett tag sen hem från träningen, både springningen och fysen gick bra och jag kännde att jag hade energi, självklart blir man trött fysikskt men jag var pigg och pepp på själva träningen. hoppas det håller i sig såhär nu!

för övrigt en ganska chill dag. spanska, matte, fotboll och so. och en massa sömn och mat. och nu är det bara en dag kvar, sen är det helg, och med helg menas dm-final mot tierp på söndag. jag är pepp och laddad!

synes.

packat och klart.

i förrgår var det fys och konditionträning igår var det taknikträning med massa fys och konditioninslag, idag är det träning (kl halv 10-11!!!!!!!) med vad? den som lever får se. kul är det iallafall att allt är igång nu.

något som är skönt i dessa tider (och då tänker jag inte på finanskrisen or something like that) gymnasievalstider, där alla går omkring och funderar vart de ska gå har jag helt och hållet bestämt mej. jag har ju kommit in på elit, men även valt vilken linje jag ska gå, så det är ju soft. om det blir ledarskap ska jag gå det, men det är inte alltid det blir av så annars blir det sam. men jag har även hört att det kanske ska bli nån linje/klass med lärlingsutbildning, där man tydligen göra mycket mer saker praktiskt, ute i företag och så, vet inte riktigt, men det verkar ju iallafall kul.
men tänkte ta och skicka in mina val ikväll så har man det gjort.

eftermiddagen har innehaft mat, sova, lite dator och nu ännu mera mat. gott!

synes.

återblick

tänkte ta och lägga upp lite snygga bilder från trettonhelgen,


pippi och herr nilsson! jag vet, vi var snyggast, vi är snyggast och kommer alltid vara snyggast!


elsa, hugo och jag vid supén, även vi var ganska snygga!


men bäst var kanske vi när vi spelade köp varmkorv, spanien och brandbilen på glasflaskor!
säger bara lyllos alla som fick höra oss, det måste ha varit magiskt!

nu beger jag mej av till träning:)
jag älskar mina och matildas powernaps, speciellt när de blir lite längre än power, som idag! men vadå några timmars sömn på dagen har väll aldrig skadat!

synes

soft skoldag!

jag gillar sånahär skoldagar då man knappt gör nånting. först spanska, en lektion jag mest pratar bort, sen blev det matte och jag kan ju inte säga att jag är den som jobbar jättemycket, fast idag var det nästan rekord för i 9:an, 5 tal. sedan svenska då det enda i princip som hände var att vi fick veta när nationella proven är. sedan var det teknik, men det är ju det mest softa ämnen av alla! vi ska göra ritningar, jag ska göra 8 st, jag har gjort 4 på 2 lektioner, plus att man får jobba två och två, så nu ska jag bara rita av de fyra jag har gjort sedan är jag färdig och behöver inte gå på några tekniklektioner de nästkommande 3 veckorna, soft!
plus att daniella var borta idag så vi hade ingen so!

nu blir det ännu mera chill, och kanske matilda, nån powernap, ovanligt....!
sedan bar det av till träning ikväll.

synes

söndag

idag har varit en chill dag. gjorde väll ingenting på hela dagen mer än att tjäna lite pengar genom att stryka. jag tog även en sovmorgon då vi hela familjen var på cirkus igår i stockholm. det var faktiskt ganska festligt. duktiga var de iallafall.

idag på kvällen hade jag iallafall match med 92:orna. vi mötte vaksala och vann med 4-1 I think. och den här gången behöver jag inte skriva allt klago jag känner till hur det laget funkar, får hoppas det blir bättre på det tills nästa helg då det är dm-final. fast jag har ypperligt svårt att tro att det blir nån förändring eftersom vi har spelat som vi har spelat hela vintern. aja.
imorrn är iallafall aldrin tillbaka från brasilien, så det ska bli kul med att köra igång med den riktiga försäsongen nu. den kommer nog bli jobbig (som alltid) men kul!

synes.


jag kanske är världens bästa simmare......

skolan är igång, och jag kan ju inte direkt säga att jag gillar det!

igår var familjen nilsson i örebro och hälsade på vänner, där en av vännerne fyllde 20 år. idag beger sej familjen nilsson till estocolmo (jag vet att mina spanskaskills är väldigt höga!) för att hälsa på en julgransplundring och för att sedan gå på cirkus för att fira pappa i efterskott.

idag har jag varit och simmat på fyrishov och jag kan ju säga att jag har ju endel kvar att lära av simningen. så om nån känner typ världens bästa simtränare eller kanske helt enkelt är det själv så är man ju jättevälkommen att höra av sej, det funkar liksom inte att knappt kunna simma ryggsim. men förhoppningsvis blir det bättre med det.
jag ska bli bättre på att simma!

synes.

2008

tänkte ta och skriva om mitt 2008. ett roligt och händelserikt år.

januari:
  • året började med att jag och mina systrar malin och kerstin drog till england. det var kul förrutom att en dum människa i sina sämsta år tog min plånbok och en hel del massa pengar. 
  • sverige spelade även en väldigt bra och spännande match i herr-EM i handboll mot spanien, de vann tillslut med 27-26.   
februari: 
  • jag gjorde prao på polarn o. pyret. något jag inte riktigt idag fattade varför. det var väl sådär om man säger så.
  • jag sydde också en hel del i februari. min lilla syhetstid som tyvär bara minskar nu för tiden.
  • jag fick även mitt enda g ensålänge i spanska. ni får gissa själv om jag fått mvg och vg eller ig på resten av proven.

mars: 
  • vi vann franke-cupen i västerås. och dagen efter vann vi inomhus-dm mot fanna med 5-1
  • jag sydde en jacka till kerstin och det var även mitt första plagg jag har sytt och fått pengar för.
  • jag pluggade även typ 200 ggr mer än vad jag gör idag, något som i och för sig inte säger så jättemycket eftersom jag typ pluggar nada idag.
  • jag var i rättvik på upptaksläger för konfirmationen. tyckte det skulle bli tråkigare än tråkigast och var inte pepp alls. men när jag kom hem hade jag ändrat mej, jag hade kul. och träffat schysst folk.

april: 
  • jag har aldrig varit så arg som jag har varit på en domare som när vi mötte tierp i dm. vi förlorade med 1-0 och jag och domaren hade våra fighter.
  • Hv vann SM-guld! mot timrå och vann med 4-2 i matcher efter att ha legat under med 2-0.
  • jag åkte till gotland med damlaget och mötte p-18 i svenska cupen. vi vann efter förlägning med 3-0 och jag spelade 30 min. jag tyckte även att det var hur coolt som helst att för första gången varit med i unt för att jag spelade bra.

maj: 
  • jag var en vecka efter s.c tillbaka på gotland men den här gången med distriktlaget. jag var då en av de 33 bästa i uppland. jag lärde även då känna den bästa bonden, frida!
  • jag spelade även för första gången ytterback. och det gick ju bra:)
  • spelade en till match i s.c denna gång mot bollstanäs. fick spela 60 min och direkt när jag kommer in gör jag mål. det blir sedan straffläggning och jag är den enda av oss som gör mål. tyvär förlorade vi men jag spelade otroligt bra och fick mitt nummer jag ville ha, nr 13. så den 6 maj fick jag min plats i damlaget.
  • samtidigt brännde jag ut mej. jag spelade för mycket, ibland 200 minuter i veckan, vilket är 110 minuter för mycket. så jag började prestera sämre.
  • jag blev även invald i elevrådsstyrelsen efter hård konkurans...... 
  • spelade även match mot allsvenska bälinge, i och för sig förlorade vi men en nyttig match.
  • jag spelade även min första match i 2:an.
  • våran tränare blev sparkad/slutade.

juni: 
  • jag fyllde 15 år den 9 juni.
  • fick visa mina handbollsskills när min skola mötte en skola från skellefteå. kom även på att jag saknade handbollen en hel del.
  • sverige åkte även ut herr-em direkt i gruppspelet. tråkigt. em vanns sedan av spanien.
  • gick vidare till elitflickfotbollslägret. alltså en av de 16 bästa i uppland. det var det roligaste lägret jag någonsin har varit på. jag och frida hade roligaste än roligast. jag tyckte det gick sådär men det visade ju sej senare att det hade gått bättre än vad jag trott.....
  • jag åkte sedan en dag efter halmstad till rättvik, 5 dagar efter att lägret börjat. men jag hade kul iallafall. jag lärde även känna världens bästa matilda! hon är en av de bästa jag vet!

juli: 
  • när jag sedan kom hem från rättvik var jag konfirmerad.
  • dagen efter rättvik var det dags för gothia. det gick inte direkt jättebra fotbollsmässigt. jag hade även ett ganska tråkigt, kännde inte igen mej i 92-laget jag har spelat hela mitt liv med. men helena och ellinore var även med så de gjorde det hela mycket roligare.

augusti: 
  • jag började mitt sista år i grundskolan, så himla skönt!
  • jag blev ordförande i elevrådet.
  • jag blev uttagen till mitt första landslagsläger!!!! en av de 27 som blivit uttagna av de 380 från halmstad.
  • skadade mej för första gången i mitt liv. eller det var bara en stukad fot så det var ju inte så farligt.
  • kollade även på halmstad-helsingborg och tyvär förlorade helsingborg.
september: 
  • jag var på mitt första landslagsläger. något jag verkligen kommer ihåg! fick även sätta på mej den riktiga svenska landslagströjan i en internmatch.
  • blev sedan uttagen till min första och andra landskamp.
  • jag bokade fotbollssprråkresa till london i juli i två veckor.
  • jag skrev även på ett kontrakt med svenska fotbollförbundet.
  • vi slutade 2:a i serien med 1 poäng från förstaplatsen. surt, så nu blir det tvåan ett år till. men det blir nog skoj!

oktober: 
  • jag spelade både min första och min andra landskamp, båda mot norge. gud vilken känsla det var, att gå in med småflickor, sjunga nationalsången, hälsa, allt inför matchen, allt efter matchen.
  • jag praoade på posten. bästa praoen ever. posten är även nu ett av mina drömjobb.
  • jag fick mvg på ett matteprov! hur coolt är inte det. och samtidigt fick jag 6 av 61 på spanskaprovet.

november: 
  • obama blev usa:s nästa president! hurra!
  • matilda kom och hälsade på. det var sjugt kul och jag säger bara jamoinourheart!
  • kom med till landslagslägret på bosön.
  • vi fick en ny tränare, Aldrin, och han verkar väldigt bra må jag säga.
  • vi gick vidare till sm-kvalet med 92-laget.
  • min trötthet tog över mitt liv i princip. skolan hade jag redan slängt i väggen sen en lång tid tillbaka. men tröttheten tog över träningarna också. något som gjorde mej väldigt ledsen.

december: 
  • var på landslagläger på bosön.
  • Lovisa, min spelarutbildare hjälpte mej väldigt mycket med min trötthet.
  • kom på mej själv att om jag inte hade pluggat så som jag gjorde i 8:an hade jag typ inte haft några betyg alls om man ska överdriva. nemen nu i 9:an har jag skitigt fullständigt i skolan utom idrotten/fotbollen och engelskan.
  • men jag kännde med dum mot lärarna när jag inte kunnde ett piss så jag började fuska en massa. något som inte är bra egentligen. det ska jag ändra på!
  • sänkte mej i flera ämnen, något som inte var så konstigt.
  • jag kom in på elitidrottspogrammet på celsius.

det var ungefär mitt 2008. man kan ju alltid hoppas att ni också har haft ett bra år!

nu är det 2009, kul.

synes.

hemkommen

nu är jag hemkommen från rättvik. det har varit 5 bra dagar. eller fredan var ju kul i borlänge med matilda och så, men själva rättvik var inte det roligaste, hade väll inte jättekul i lördags heller men resten av helgen var bra. det var jävligt kallt, -30 grader, det är not okej! inget speciell hände, var ute och sprang, dansade, lyssnade på föreläsningar, hade kul, var utklädd till herr nilsson på supén och balen, hängde med pippi, brandmän, en afrikan, en superman och en prinsessa. så nu får jag se om det blir nått efterläger i sommar eller ej för min del.

imorrn ska jag troligtvis spela med 92:orna i en träningsmatch inför sm. sedan börjar skolan på torsdag och jag kan ju säga att jag inte är pepp nånstans. men soft att det bara är en termin kvar, sen är det gymnasium som gäller! och den här terminen kommer bli assoft tror jag, eftersom det nästan bara är nationella så behöver man ju inte plugga nånting. schysst!

kanske att jag lägger upp bilder senare, om jag hittar några vill säga.

synes.

vi kallar det apmössa


såhär snygg kan man vara om man har en apmössa på sej! jag känner mej otroligt snygg och kommer känna mej ännu snyggare med apkläderna på.

synes.

08:s sista kväll

igår var det nyårsafton. jag hängde med shirin, amanda och fanny. vi hade kul, så det var schysst. det blev mat, sing star och fyrverkerier hemma hos mej, eller fyrverkerierna var ju inte hemma hos mej, sen så blev det hem till shirin. när jag kom blev det sedan lite mat med kerstin och christoffer. och idag vaknade jag kl. 1, så sent har jag nog aldrig vaknat. och nu sitter jag fortfarande i pyjamas, har inte varit ute nånting och känner mej allmänt äcklig. plus att jag borde sy min svans jag ska sy tills på maskeraden, borde packa, borde städa. men det får komma sen.

men här kommer lite bilder från igår,


partygirlsen fanny & shirin

     
amanda var snygg som vanligt, och jag kännde mej exakt lika snygg!


shirin och en väldigt smickrande jag med en banan i munnen

  
när fanny och shirin sjöng gick det vilt till, och shirin dansade även den berömda kycklingdansen som man kan se på bild 2:)



lägg märke till amandas vackra vänstra cpöga (som vi så fint kallar det). amanda får nämligen alltid ett sånt öga när hon äter och kollar på maten samtidigt, nu är det även bevisat att hon får det av att sjunga sing star.

           
det sägs att när man sjunger ska man sjunga ändå nerifrån tårna och ta i med hela hjärtat, det var verkligen vad vi gjorde!



så gott nytt år!

nu drar jag till rättvik imorrn, och är tillbaka på tisdag. ha det så bra tills dess!

synes

RSS 2.0